Kinderombudsman: Maak beleid voor minderjarigen in buitenlandse cel

Charly T. wordt verdacht van aanranding
Charly T. wordt verdacht van het aanranden van twee Britse meisjes van toen twaalf en veertien tijdens zijn vakantie in Alicante. De zeventienjarige jongen zit al een half jaar in een Spaanse cel vast zonder enig zicht op een procesdatum. De Spaanse rechtbank beslist deze week of het voorarrest wordt verlengt.

T. zit in Spanje in een gesloten inrichting vast tussen veroordeelde jongeren. Zijn Spaanse advocaat laat in gesprek met de NOS weten dat het Spaanse openbaar ministerie de aanranding ziet als een zwaar vergrijp.

Aanklager in Spanje vreest dat T. naar Nederland vlucht
Door een aantal geruchtmakende zedenzaken is er in Spanje momenteel weinig coulance voor seksuele delicten. Ook vreest het openbaar ministerie in Spanje dat T. naar Nederland zal vluchten als hij in afwachting van zijn proces wordt vrijgelaten.

De NOS heeft contact gezocht met de Spaanse kinderombudsman en de ouders van de Britse meisjes, maar zij wilden niet reageren.

 

Bron: nu.nl

 

Geplaatst door Mr G.H. Fijma. Advocaat in Den Haag

Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten nooit in te gaan op individuele zaken. Het Openbaar Ministerie (OM), dat in het buitenland een verzoek kan indienen om een Nederlandse verdachte naar Nederland te halen, kon dinsdag niet zeggen of er al werk wordt gemaakt van de zaak.

 

Meer nieuwsberichten