Rob Heemskerk

Rob Heemskerk

is strafrechtadvocaat sinds 1996. Hij houdt zich bezig met de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van strafrecht, zowel voor volwassenen als voor minderjarigen. Hij is voorzitter van de werkgroep strafrecht te Den Haag. Eerder gaf Rob les in het strafprocesrecht in het kader van de Beroepsopleiding Advocatuur. Ook heeft hij in het verleden cursussen gegeven.

Als voorzitter van de Stichting Permanente Opleiding van de Haagse Orde van Advocaten organiseert hij cursussen voor advocaten. Voor de SDU was Rob auteur. Hij schreef mee aan het commentaar op artikelen in de wetboeken van strafrecht en strafvordering. Van 1 januari 2011 tot aan de sluiting in 2017 zat Rob in de commissie van toezicht van de penitentiaire inrichting Zoetermeer. Sinds 2018 zit Rob in de commissie van toezicht van de penitentiaire inrichting Alphen aan den Rijn waar hij een van de voorzitters van de beklagcommissie is. 

Sinds 1 november 2015 is Rob lid van de Raad van de Orde, in het arrondissement Den Haag, met de portefeuille strafrecht. Vanaf 1 november 2020 is Rob waarnemend Deken. 

Specialisaties:

Ik heb mij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de bovenstaande rechtsgebieden geregistreerd. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Voor direct contact: heemskerk@hofrechtadvocaten.nl of 06-13756157.

 

logo_linkedin_119x32.png

 

Naar het overzicht van de advocaten.