Rob Heemskerk

Rob Heemskerk

is strafrechtadvocaat sinds 1996. Hij houdt zich bezig met de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van strafrecht, zowel voor volwassenen als voor minderjarigen. Hij is lid van de werkgroep strafrecht te Den Haag. Daarnaast geeft Rob Heemskerk les in het strafprocesrecht in het kader van de Beroepsopleiding Advocatuur. Ook heeft hij in het verleden cursussen gegeven.

Voor de Haagse Orde van Advocaten organiseert hij cursussen voor advocaten. Daarnaast adviseert hij de Nederlandse Orde van Advocaten bij de uitwerking van "Salduz" in het kader van de bijstand van advocaten aan minderjarige verdachten. Voor de SDU is Rob Heemskerk auteur. Hij schrijft mee aan het commentaar op artikelen in de wetboeken van strafrecht en strafvordering. Daarnaast zit Rob Heemskerk sinds 1 januari 2011 in de commissie van toezicht van de penitentiaire inrichting Zoetermeer.

Sinds 1 november 2015 is Rob Heemskerk lid van de Raad van de Orde, in het arrondissement Den Haag, met de portefeuille strafrecht.

Specialisaties:

Ik heb mij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de bovenstaande rechtsgebieden geregistreerd. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Voor direct contact: heemskerk@hofrechtadvocaten.nl of 06-13756157.

Naar het overzicht van de advocaten.