Ine van Gorkum

Ine van Gorkum

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1998 ben ik begonnen als advocaat bij Madern & Berendsen Advocaten in Amsterdam. Als stagiaire bij een klein kantoor met een algemene praktijk heb ik in kort tijd alle facetten van het advocatenvak geleerd.

In 2001 heb ik de overstap gemaakt naar Hofdijk en De Jong Advocaten (inmiddels Hof-Recht Advocaten) in Den Haag. Ik heb mij steeds meer kunnen toeleggen op de rechtsgebieden die mijn grootste interesse hebben: jeugdrecht/familierecht en sociaal zekerheidsrecht (uitkeringen).

In deze rechtsgebieden gaat het vaak om mensen die de ‘underdog' zijn: er zijn problemen met hun kinderen of inkomen en zij moeten het opnemen tegen een instantie die veel sterker lijkt (de gemeente, het UWV, Jeugdbescherming West of de Raad voor de Kinderbescherming). Om in die zaken mensen deskundig te helpen en voor hen echt iets te bereiken is de reden waarom ik advocaat ben.

Om een goede advocaat te kunnen zijn vind ik het belangrijk om mij zo veel mogelijk te specialiseren. Ik ben daarom al jaren bestuurslid van de Haagse Vereniging voor Jeugdrecht Advocaten (HVJA) in Den Haag en organiseer jeugdrecht-cursussen. Ik geef trainingen aan de Jeugdbescherming West waardoor ik goed weet wat daar speelt. Daarnaast ben ik lid van diverse specialisatieverenigingen (SSZ-Advocaten, HVJA en NVJA) en word ik regelmatig door de rechtbank benoemd als bijzondere curator voor kinderen.

U kunt altijd vrijblijvend een afspraak met mij maken.

Voor direct contact kunt u bellen: 06-57 89 86 47 of emailen: vangorkum@hofrechtadvocaten.nl 

Specialisaties:
Jeugdrecht

Sociaal-zekerheidsrecht (WIA, WAO, bijstand, WWB, VOG en Participatiewet)

Personen - en familierecht

Ik heb mij in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de bovenstaande rechtsgebieden geregistreerd. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Daarnaast heb ik ruime ervaring op het gebied van psychiatrisch patientenrecht. 

Naar het overzicht van de advocaten.