Psychiatrisch patiëntenrecht
De Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WVGGZ) en de Wet Zorg en Dwang (WZD) maken het mogelijk om mensen tegen hun wil op te nemen en te behandelen in een psychiatrische instelling. Een gedwongen opname, of een andere vorm van gedwongen zorg, is zeer ingrijpend voor zowel de patiënt als voor de familie.
Er kunnen dan ook allerlei conflicten en geschillen ontstaan in dit proces, waarbij het van belang is dat de patiënt een ervaren en deskundige advocaat heeft die hem bijstaat. Denk daarbij aan een gedwongen opname, een crisismaatregel, een zorgmachtiging, of de toepassing van middelen en maatregelen.
Deskundig advies bij gedwongen opname
Een gedwongen opname is een van de meest ingrijpende maatregelen die een mens kan overkomen. Vandaar dat gedegen rechtsbijstand vanaf het eerste moment noodzakelijk is. U heeft namelijk, ook tijdens een gedwongen opname, nog altijd rechten. Zo moet de zorg bijvoorbeeld goed bij u passen en hebben u en de familie recht op inspraak in de zorg en nazorg. Uw familie en dierbaren hebben het beste met u voor en zien u graag herstellen. Er zijn strenge regels verbonden aan een gedwongen opname.
Wij kunnen u deskundig adviseren over de mogelijkheden die u heeft en u daarin daadkrachtig bijstaan. Binnen ons kantoor bestaat ruime ervaring op dit gebied